Search This Blog

Saturday, May 31, 2014

Empat kenderaan berlanggar di jambatan P Pinang


31 Mei 2014


GEORGETOWN - Dua parah dalam kemalangan melibatkan dua kereta dan dua motosikal di Kilometer 7.01 Jambatan Pulau Pinang menghala ke arah pusat bandar malam semalam.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalatrash Wahid berkata, kedua-dua mangsa adalah penunggang motosikal dan identiti mereka masih belum dikenal pasti.

"Mangsa kemalangan telah dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan lanjut. Kesemua kenderaan terlibat hanya dapat dialih sepenuhnya pada pukul 10.20 malam semalam," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Beliau berkata, pemandu dan penumpang kereta jenis Mini Cooper dan Toyota Camry tidak mengalami kecederaan serius.

Kemalangan pukul 8.50 malam itu bermula apabila Mini Cooper yang dipandu lelaki berumur 18 tahun bersama dua penumpang dari arah Seberang Perai hilang kawalan sehingga merempuh tembok dan terbabas ke laluan bertentangan.

Kereta itu kemudiannya bertembung pula dengan Toyota Camry yang dipandu seorang lelaki berusia 40-an.

Pemandu Toyota Camry yang tidak sempat mengelak Mini Cooper itu kemudiannya terlanggar dua penunggang motosikal berkenaan.

Kemalangan itu menyebabkan kesesakan luar biasa di kedua-dua arah hampir 10 kilometer.

Tinjauan mendapati sekurang-sekurangnya enam kenderaan pelbagai jenis diletakkan di bahu jambatan kerana rosak turut menjadi penyebab trafik bergerak perlahan sehingga pukul 11 malam semalam. - Bernama

No comments:

Post a Comment