Search This Blog

Thursday, May 8, 2014

Cubaan edar dadah RM163,400 gagal

HASNIZA HUSSAIN
Cubaan edar dadah RM163,400 gagal
Muhammad Azlee (dua, kanan) menunjukkan pil erimin 5 dan ekstasi yang dirampas pihaknya pada Sabtu lalu. - Foto: Ihsan Oriental Daily
8 Mei 2014
 BRICKFIELDS - Polis berjaya menyekat aktiviti pengedaran dadah di sekitar Lembah Klang dengan tertangkapnya dua lelaki tempatan dalam serbuan di depan sebuah restoran di Jalan Radin Anur, Seri Petaling, dekat sini, Sabtu lalu.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Muhammad Azlee Abdullah berkata, ketika diserbu jam 7 malam, terdapat kereta jenis Honda Accord dinaiki seorang lelaki berhenti di depan premis itu.

Katanya, pemandunya keluar dan berjumpa seorang lagi suspek dipercayai bagi melakukan urus niaga dadah.

"Kita menahan kedua-dua suspek berusia 36 dan 39 tahun itu. Tiada dadah ditemui pada mereka, tetapi 7,000 biji pil erimin 5 serta 2,880 pil ekstasi bernilai kira-kira RM163,400 ditemui di bawah kerusi sebelah pemandu," katanya pada sidang media, semalam.

Menurutnya, ujian saringan awal air kencing menunjukkan kedua-dua suspek positif dadah dan dipercayai dari kumpulan sindiket yang sama.

Beliau berkata, kedua-dua suspek direman seminggu sehingga Sabtu ini dan polis juga sedang menyiasat saki-baki ahli kumpulan itu.

No comments:

Post a Comment