Search This Blog

Monday, May 12, 2014

Bertumbuk, lempar kerusi gaduh

Bertumbuk, lempar kerusi gaduhPenyokong calon bertanding bertengkar sesama sendiri selepas pemilihan Jawatankuasa PKR Cabang Sabak Bernam dibatalkan atas alasan wujud unsur penipuan, semalam. - Foto Rosdan Wahid Pemilihan 11 cabang PKR Selangor kecoh, ditangguh

Kuala Lumpur: Pemilihan PKR 2014 di Selangor semalam bukan saja kecoh, malah mencetuskan beberapa `drama’ sehingga menimbulkan suasana huru hara dan pergaduhan yang membawa penangguhan pemilihan di 11 daripada 22 cabang.

Cabang yang terpaksa menangguhkan pemilihan ialah Subang, Hulu Langat, Sabak Bernam, Kuala Langat, Klang, Kuala Selangor, Kota Raja, Selayang, Shah Alam, Kapar dan Sungai Besar, manakala di cabang Gombak, status pemilihan tergantung selepas wujud bantahan sehingga menyebabkan peti undi terpaksa dibawa ke pusat.

Antara isu yang dibangkitkan termasuk calon berada terlalu lama dalam dewan pemilihan, nama calon tidak tersenarai dalam kertas undi, nama pengundi tidak tersenarai selain proses pengundian yang didakwa tidak telus.

No comments:

Post a Comment