Search This Blog

Wednesday, April 23, 2014

Tiga beranak maut kemalanganMAYAT tiga beranak yang maut dalam kemalangan membabitkan tiga buah kenderaan di Kilometer 7.1, Jalan Pontian Besar, Parit Sikom malam kelmarin.


PONTIAN -Seorang ibu tunggal bersama dua anaknya terbunuh dalam kemalangan melibatkan tiga buah kenderaan di Kilometer 7.1, Jalan Pontian Besar, Parit Sikom di sini kelmarin.
Tiga mangsa yang maut ialah Roslina Mangil, 29, dan anak-anaknya Muhammad Sufi Jamalludin, 11, serta anak perempuannya, Melati Ayu, 9.
Ketua Polis Daerah Pontian, Superintendan Zahaliman Jamin berkata, kemalangan itu berlaku pada pukul 10.45 malam ketika pekerja sebuah stesen minyak Petronas di Pekan Nenas itu dalam perjalanan pulang ke rumah di Kampung Maju Jaya dari Hospital Pontian.
Difahamkan, ibu tunggal itu pergi ke hospital kerana Melati mengadu sakit perut. Wanita itu mempunyai seorang lagi anak perempuan Melor Ayuni, 6, tetapi kanak-kanak itu tidak ikut ibunya.
"Tiba di lokasi kejadian, kereta Perodua Kelisa dinaiki tiga beranak itu yang dalam perjalanan dari Pontian ke Parit Sikom memasuki lorong bertentangan sebelum bertembung dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Serena.
"Selepas itu, sebuah kereta Perodua Viva dari arah Pontian pula tidak sempat memberhentikan kenderaannya lalu melanggar belakang kereta Kelisa tersebut," kata beliau ketika dihubungi semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0423&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz2zipHIjps 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment