Search This Blog

Saturday, April 26, 2014

Premis kena serbu kali kesembilan


2014/04/26 - 05:20:00

Kota Bharu: Sudah lapan kali diserbu dan pernah didakwa di mahkamah tetapi pengusaha dua premis pusat hiburan di sekitar Kota Bharu di sini, masih tidak serik dan tetap beroperasi tanpa lesen.

Dua premis yang masing-masing terletak di Jalan Zainal Abidin dan Jalan Pos Office Lama, di sini, sekali lagi diserbu buat kali kesembilan oleh sepasukan polis jam 11.30 malam kelmarin.


Modus operandi pemiliknya begitu licik apabila sentiasa menukar imej premis untuk berselindung daripada dikesan pihak berkuasa.

Pegawai Turus Cawangan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kelantan, Asisten Superintendan Nik Rosdi Nik Yahya, berkata ketika serbuan, kedua-dua premis terbabit dikunjungi beberapa pelanggan tanpa menyedari kehadiran pihak berkuasa.

“Dalam serbuan pertama di Jalan Zainal Abidin, hasil risikan dan maklumat awam, kita dapati premis terbabit sudah hampir lapan kali diserbu dan pernah dihadapkan ke mahkamah tetapi tetap meneruskan operasi.

“Begitu juga dengan premis kedua yang hampir enam ke lapan kali diserbu, masih beroperasi hingga kini dan mereka menukar pengurusan selepas setiap kali dikenakan tindakan,” katanya. 

No comments:

Post a Comment