Search This Blog

Saturday, April 12, 2014

Nyaris maut, motosikal langgar belakang lori


WARTAWAN SINAR HARIAN
11 April 2014
Nyaris maut, motosikal langgar belakang lori
Nyaris maut, motosikal langgar belakang lori Motosikal yang dipandu mangsa.
RAUB - Seorang lelaki nyaris maut apabila motosikal yang ditungganginya melanggar sebuah lori di KM329 Jalan Kuala Lumpur menuju ke Kota Bharu, kelmarin.

Mangsa, Mohd Hafizi Mat Hassan, telah mengalami kecederaan patah paha kanan dan dikejarkan ke Hospital Raub selepas kejadian.

Ketua Polis Daerah, Superitendan Wan Mohd Samsudin Wan Osman berkata, mangsa dikatakan datang dari arah Kuala Lipis menuju ke Raub.

“Siasatan awal mendapati penunggang motosikal terbabit telah memotong deretan kenderaan namun telah melanggar sebuah lori yang membelok ke kanan.

“Motosikal yang dipandu mangsa telah melanggar tayar belakang sebelah kanan lori terbabit dan menyebabkan mangsa terjatuh dan cedera di paha kanan,” katanya.

Menurutnya, mangsa difahamkan merupakan anak seorang anggota polis yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Tanah Merah.

Katanya, pemandu lori bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan manakala mangsa masih dirawat di Hospital Raub.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian boleh tampil ke balai polis berhampiran untuk membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment