Search This Blog

Monday, April 7, 2014

Mayat kanak-kanak mangsa dera ditemui di tepi jalan


KUALA LUMPUR 5 April - Mayat kanak-kanak lelaki berusia empat tahun yang dipercayai mangsa dera ditemui di tepi Jalan Batu 14, Hulu Langat, di sini awal pagi ini.
Timbalan Ketua Polis Daerah Kajang, Supritendan Abdul Ghani Mohamad Ji berkata, mayat tersebut ditemui orang awam yang kebetulan lalu di jalan tersebut kira-kira pukul 7.40 pagi.
Beliau berkata, setakat ini identiti kanak-kanak itu belum dikenal pasti tetapi mangsa dipercayai warga asing kerana tidak ada kesan suntikan BCG pada lengannya.
“Pemeriksaan awal polis mendapati terdapat kesan lebam di muka manakala mulut dan hidung mangsa pula mengeluarkan buih putih namun tiada kesan kecede-raan serius di badan.
“Ketika ditemui mangsa masih memakai lampin pakai buang dan sehingga kini tiada laporan berhubung kes kanak-kanak hilang direkodkan," katanya dalam ke­nyataan di sini hari ini.
Abdul Ghani berkata, setakat ini polis mengklasifikasikan kes itu sebagai kematian mengejut namun tidak menolak kemungkinan mangsa mati akibat didera.
“Mayat kanak-kanak itu dihantar ke Hospital Serdang dan bedah siasat akan dijalankan Isnin ini untuk mengetahui punca kematiannya," jelasnya.
Sehubungan itu, beliau memin-ta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu menghubungi mana-mana balai polis berhampiran untuk membantu siasatan.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140406/je_02/Mayat-kanak-kanak-mangsa-dera-ditemui-di-tepi-jalan#ixzz2yCUW7d9w
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment