Search This Blog

Monday, April 7, 2014

Malang si adik


Kepala Batas: Niat murni seorang kanak-kanak perempuan membantu ibu bapanya membersihkan rumah bertukar menjadi igauan buruk apabila dia berdepan risiko buta sebelah mata akibat terkena kayu.
Kejadian berlaku pada jam 6 petang, 12 Mac lalu ketika mangsa, Nur Syazrina Asfa Adnan, 5, bersama abangnya, Muhammad Syafi Akif, 7, membersihkan kawasan rumah mereka di Taman Bertam Indah, dekat sini.
Ketika itu, ibu bapa mereka Sabrina Abdul Kasim, 35, dan Adnan Salleh, 35, sedang membersihkan sampah tidak jauh dari tempat dua beradik itu berada.

Sabrina berkata, sebelum itu, Nur Syazrina dan Muhammad Syafi yang baru pulang dari mengaji ingin membantu membersihkan rumah dengan membuang kayu dan ranting pokok berselerakan.
Foto
REEZAL Merican (kanan) melihat keadaan Nur Syazrina yang berdepan risiko buta sebelah mata akibat terkena kayu sambil ditemani ibunya, Sabrina di Taman Bertam Indah, Kepala Batas, semalam.

“Kebetulan Muhammad Syafi sedang memegang kayu sepanjang kira-kira 0.4 meter untuk dibuang dan apabila dia berpaling, Nur Syazrina berada di sebelah menyebabkan kayu tertusuk pada mata kirinya.Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/04/07

No comments:

Post a Comment