Search This Blog

Saturday, April 12, 2014

Lelaki rentung dalam kereta disyaki dibakar


2014/04/12 - 05:05:12
Kuala Lumpur: Seorang lelaki ditemui rentung dalam kereta dipercayai akibat perbuatan khianat selepas dua buah kenderaan terbakar di tempat letak kereta, di Blok A, Kondominium Danau Murni, Taman Desa, awal pagi semalam.

Dalam kejadian pada jam kira-kira 5.50 pagi itu, mangsa yang berusia 35 tahun sengaja dibakar di dalam kenderaan yang diletakkan di tingkat tiga kondominium berkenaan.


Difahamkan, mangsa yang bekerja di Unit Lesen Jabatan Kesihatan Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MPPJ) itu, terperangkap dalam kereta yang diparkir sebelum dibakar dan menyebabkan dia rentung di dalam kenderaan terbabit.
Butiran pemilik kenderaan BMW sudah dikenal pasti tetapi masih belum mengetahui sama ada mangsa adalah pemilik kereta itu” Muhammad Azlee Abdullah, Ketua Polis Daerah Brickfields

Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail, berkata kebakaran dipercayai akibat perbuatan khianat di Kondominium Danau Murni itu kerana hanya membabitkan dua kereta jenis BMW dan PROTON Iswara.

Mangsa peramah

“Kami menerima panggilan kecemasan pada jam 5.56 pagi sebelum menghantar sebuah jentera dan lima anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Seputeh ke lokasi kejadian.

“Anggota yang tiba di lokasi kejadian kira-kira tujuh minit kemudian mendapati, api sedang marak dan kebakaran dapat dikawal sepenuhnya setengah jam kemudian,” katanya ketika dihubungi BH, semalam.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Muhammad Azlee Abdullah, berkata mangsa yang menyewa di kondominium itu bersama kawannya dikatakan seorang yang peramah.

“Butiran pemilik kenderaan BMW sudah dikenal pasti tetapi masih belum mengetahui sama ada mangsa adalah pemilik kereta itu,” katanya.

No comments:

Post a Comment