Search This Blog

Saturday, April 12, 2014

Lelaki pertahan tindakan ambil anak


2014/04/12 - 04:57:13

Seremban: “Saya tidak melakukan sebarang kesalahan kerana Mahkamah Tinggi Syariah di sini, memberi hak jagaan kepada saya,” kata Izwan Viran Abdullah, 31.

Beliau mempertahankan tindakan mengambil anak lelakinya berusia enam tahun dari rumah bekas isteri yang bukan Islam, di Rumah Rakyat Sungai Rotan


di Jelebu, Rabu lalu. Saudara baru yang memeluk Islam tahun lalu dan selesa dipanggil Izwan, juga mendakwa tidak bersembunyi, sebaliknya membawa anaknya ke sebuah tempat di Selangor yang bekas isterinya tahu, malah pihak berkuasa mengetahui perkara itu.


“Saya tidak salah. Saya pergi ke rumah bekas isteri (S Deepa, 30) untuk ambil kedua-dua anak (termasuk seorang perempuan berusia sembilan tahun). Untuk mengelakkan kekecohan, saya hanya sempat bawa anak lelaki.

“Perbincangan sedang dilakukan dengan peguam dan beberapa pihak lain untuk tindakan lanjut, termasuk kemungkinan tampil memberi kenyataan rasmi,” katanya ketika dihubungi BH, semalam. Izwan juga akan memfailkan rayuan di Mahkamah Rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi di sini, Isnin lalu.

No comments:

Post a Comment