Search This Blog

Monday, April 7, 2014

Lelaki maut motor rempuh belakang kereta


BEGINILAH keadaan motosikal berkuasa tinggi milik Ting Chang Shyang yang terlibat dalam kemalangan di Km 285 arah utara di Ipoh, semalam.
IPOH 6 April - Seorang lelaki maut selepas motosikal berkuasa tinggi yang ditungganginya terbabas setelah merempuh bahagian belakang sebuah kereta yang berada di hadapannya di KM 285 arah utara di sini hari ini.
Mangsa, Ting Chang Shyang, 27, berasal dari Sibu, Sarawak maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah yang dialaminya di beberapa bahagian badan.
Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah, Deputi Supritendan Wan Sharuddin Wan Omar berkata, kejadian berlaku pukul 3.16 petang semasa mangsa menunggang motosikal seorang diri di kawasan berkenaan.
"Sebelum itu, telah berlaku satu kemalangan di kawasan berkenaan melibatkan sebuah motosikal ditunggangi satu pasangan yang telah terbabas sendiri.
"Kejadian itu menyebabkan kenderaan lain bergerak perlahan.
Mangsa dikatakan gagal mengawal motosikalnya lalu melanggar kereta jenis Toyota Corolla di hadapannya.
"Pelanggaran itu telah menyebabkan dia hilang kawalan lalu terbabas melanggar pembahagi jalan. Mangsa maut di tempat kejadian,'' katanya di sini hari ini.
Wan Sharuddin berkata, pemandu kereta iaitu seorang wanita rakyat Singapura, Nurelliana Rahwam bagaimanapun tidak mengalami sebarang kece­deraan dalam kejadian tersebut.
Menurut beliau, pihak masih menjalankan siasatan lanjut kes itu mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140407/je_06/Lelaki-maut-motor-rempuh-belakang-kereta#ixzz2yCTvtRyV
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment