Search This Blog

Sunday, March 30, 2014

Sukan rakyat bertukar tragediANGGOTA bomba melakukan operasi mencari dan menyelamat Mohd. Lotfi yang hilang ketika mandi di Pantai Gali Kandis dekat Bachok, Kelantan semalam.


BACHOK – Kegembiraan penduduk Kampung Belukar, Pasir Mas mengadakan sukan rakyat dan Hari Keluarga di Pantai Gali Kandis dekat sini bertukar tragedi apabila salah seorang daripada mereka lemas manakala seorang lagi hilang ketika mandi di situ semalam.
Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Abdul Hamid Che Ahmad berkata, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 10.45 pagi membabitkan enam remaja yang dihempas ombak besar ketika sedang mandi.
Menurutnya, empat daripada mereka bagaimanapun berjaya diselamatkan oleh penduduk kampung manakala seorang mangsa, Mohamad Arifin, 18, ditemui mati oleh anggota Bomba dan Penyelamat pada pukul 12.15 tengah hari.
“Mayat mangsa ditemui kira-kira 100 meter dari lokasi kejadian. Jenazah Mohamad dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) untuk bedah siasat,” katanya ketika ditemui dilokasi kejadian dekat sini hari ini.
Abdul Hamid berkata, usaha mencari seorang lagi mangsa, Mohd. Lotfi Ibrahim, 14, masih diteruskan membabitkan polis, bomba, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia dan Maritim Malaysia.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0330&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2xOcNyo9v 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment