Search This Blog

Sunday, March 30, 2014

Selisih ajal


Alor Gajah: Seorang juruteknik berdepan detik mencemaskan apabila sebuah kereta terbabas sebelum melambung dan ‘mendarat’ dalam keadaan terbalik di bahagian but keretanya di Kilometer 217.9 Lebuhraya Utara-Selatan, arah selatan, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 4.50 petang, Azri Nizam, 24, yang memandu di lorong tengah, dikejutkan dengan kemunculan sebuah kereta jenis Honda City yang terbabas dari laluan sebelah kiri dan melambung ke arah keretanya sebelum menukar gear dan memecut bagi mengelak kereta terbabit menghempap keretanya.
Kereta itu ‘mendarat’ dalam keadaan terbalik di but keretanya sebelum terseret dan dirempuh kereta Honda Jazz dipandu Norsuraya Ab Hamid, 34.

Pemandu Honda City, Esmond Lee Chong Cherng, 18, dan penumpangnya Alvin Chackor Thomas, 21, parah apabila masing-masing patah kaki dan tangan selain cedera di bahu dan kepala, manakala Azri dan Nosuraya tidak cedera.
Foto
KEADAAN kereta yang dipandu Esmond remuk teruk. Gambar kecil, mangsa menerima rawatan.

Dua sahabat itu dibawa ke Hospital Alor Gajah untuk dirawat dan keadaan mereka dilaporkan stabil.Dapatkan akhbar Metro Ahad untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/30

No comments:

Post a Comment