Search This Blog

Wednesday, March 5, 2014

Pencuri mati direnjat elektrikANGGOTA polis mengangkat mayat seorang lelaki yang mati terkena renjatan ketika cuba mencuri kabel elektrik di rumah pencawang milik TNB di Kawasan Industri Mara II, Pengkalan Chepa dekat Kota Bharu, Kelantan semalam.


KOTA BHARU - Seorang lelaki berusia 40 tahun maut terkena renjatan elektrik ketika dipercayai cuba mencuri kabel elektrik di dalam rumah pencawang yang terletak di Kawasan Industri Mara II, Pengkalan Chepa dekat sini semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu, mangsa dikatakan cuba memotong salah satu kabel yang terdapat di dalam rumah pencawang berkenaan sebelum terkena renjatan elektrik.
Difahamkan mangsa pernah bertugas sebagai pengawal keselamatan di kawasan berkenaan namun dibuang kerja sejak dua tahun lalu ekoran masalah disiplin.
Turut ditemui bersama mangsa ialah beg yang mengandungi peralatan digunakan untuk memotong kabel berkenaan.
Sumber Tenaga Nasional Berhad (TNB) Kelantan berkata, kejadian tersebut disedari oleh kakitangannya ketika mahu menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan di kawasan rumah pencawang itu.
Menurutnya, terkejut dengan kejadian itu, kakitangannya telah mendapatkan bantuan daripada orang ramai yang berada berdekatan dengan kawasan itu.
"Mayat lelaki berkenaan ditemui dalam keadaan tertiarap dan hasil pemeriksaan yang dijalankan pihak kami mendapati beberapa barangan telah hilang dari dalam kawasan berkenaan," katanya ketika ditemui pemberita di sini semalam.
Tambahnya, pencawang elektrik berkuasa 415 Voltan itu membekalkan arus elektrik di seluruh kawasan perindustrian tersebut.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0305&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz2v2WZc8D5 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment