Search This Blog

Thursday, March 20, 2014

MH370: Najib bincang dengan PAT berhubung objek yang dikesan Australia


2014/03/20 - 16:52:39 PM
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengadakan perbincangan dengan Panglima Angkatan Tentera (PAT), Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin mengenai pengesanan objek di selatan Lautan Hindi yang mungkin berkaitan dengan pencarian pesawat Malaysia Airlines yang hilang.

Najib dalam catatan terbaharu Twitternya berkata beliau mengadakan perjumpaan itu selepas Perdana Menteri Australia Tony Abbott menelefon beliau untuk menyampaikan berita pengesanan imej objek di satelit.


"Berjumpa dengan Panglima Angkatan Tentera. Selepas panggilan daripada @TonyAbbottMHR, menunggu pengesahan dari Australia mengenai objek yang ditemui," katanya dalam tweet beliau di @NajibRazak.

Abbot menelefon Najib pada jam 10 pagi hari ini untuk memberitahu beliau tentang kemungkinan objek yang berkaitan dengan pesawat MAS MH370 yang hilang dikesan di selatan Lautan Hindi.

Perdana menteri Australia itu memberitahu Parlimen di Canberra awal hari ini bahawa imej satelit telah menunjukkan dua objek yang mungkin berkaitan dengan pesawat MAS Boeing 777-200ER yang hilang pada 8 Mac. - BERNAMA 

No comments:

Post a Comment