Search This Blog

Thursday, March 20, 2014

MH370: Keluarga buat kecoh, siasatan dijalankan


WARTAWAN SINAR HARIAN
20 Mac 2014

MH370: Keluarga buat kecoh, siasatan dijalankan
MH370: Keluarga buat kecoh, siasatan dijalankan Salah seorang ahli keluarga penumpang MH370 dari China ditemui media selepas dihalang memasuki kawasan sidang media di lobi Hotel Sama Sama, Sepang, semalam. – Foto Sinar Harian oleh ZULFADHLI ZAKI

SHAH ALAM - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sudah mengarahkan siasatan segera dijalankan berhubung tindakan lima saudara mara penumpang MH370 warga China yang cuba menceroboh pusat media di Hotel Sama-Sama, semalam.

"Kami kesal kejadian yang berlaku di sidang akhbar itu membabitkan beberapa saudara mara penumpang MH370. Kita hanya boleh membayangkan kesedihan yang terpaksa mereka alami," katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Terdahulu, sejurus sebelum sidang akhbar yang dijadual bermula pada 5.30 petang, lima saudara mara penumpang pesawat berkenaan membuat kecoh apabila dua kali mereka cuba menceroboh pusat media.

Kali pertama mereka cuba memasuki pusat media ialah pada 4.45 petang dan menimbulkan kekecohan dengan tangisan serta jeritan selain turut membawa sepanduk bertulisan Mandarin. Taklimat media belum bermula ketika itu.
 
Dalam perkembangan berkaitan, Hishammuddin turut menegaskan, Malaysia sudah melakukan apa yang terdaya untuk mencari pesawat yang hilang itu.

No comments:

Post a Comment