Search This Blog

Sunday, March 16, 2014

Liwat: 4 pelajar ditahan

Oleh Farabi Sheikh Said al Jabri

KUALA PILAH 15 Mac - Polis menahan empat pelajar senior bagi membantu siasatan berhubung seorang pelajar berusia 15 tahun yang mendakwa diliwat di asrama sebuah sekolah di daerah ini, baru-baru ini.
Difahamkan, kejadian menimpa mangsa berlaku sebanyak tiga kali, sejak pertengahan Februari hingga 10 Mac lalu.
Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Supritendan Azmi Abdul Rahim berkata, kesemua yang berusia 17 tahun itu ditahan pada pukul 10.15 pagi semalam dan direman selama empat hari bagi siasatan lanjut.
"Tangkapan itu dibuat susulan laporan daripada bapa tiri pelajar terbabit berusia 34 tahun yang mendakwa mangsa diliwat beberapa pelajar senior di sekolah.
"Lelaki itu mendakwa mengetahui kejadian tersebut selepas dimaklumkan pihak sekolah. Dia membuat laporan polis pada Khamis lalu," katanya di sini hari ini.
Jelas Azmi, kes itu disiasat di bawah Seksyen 377C Kanun Keseksaan iaitu kerana melakukan seks di luar tabii yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga lima tahun dan penjara maksimum 20 tahun jika sabit kesalahan.
"Pihak sekolah perlu memantau asrama dan tidak berselindung jika berlaku sebarang masalah sosial kerana boleh menjurus ke arah jenayah yang lebih serius," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140316/je_01/Liwat-4-pelajar-ditahan#ixzz2w4XWKeuh
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment