Search This Blog

Sunday, March 16, 2014

Lelaki ditemui tergantung di bahagian dapur


WARTAWAN SINAR HARIAN
15 Mac 2014


Lelaki ditemui tergantung di bahagian dapur

KOTA BHARU - Seorang lelaki ditemui mati tergantung di bahagian dapur di sebuah kediaman di Kampung Paya Rambai, Jalan Bayam di sini petang kelmarin.

 Kejadian disedari oleh orang awam kira-kira jam 3.40 petang yang ternampak mangsa, berada dalam keadaan terbabit sambil badannya menghadap ke bahagian dapur rumah.

Seorang jiran, yang hanya mahu dikenali sebagai Pok Su Sin, 73, berkata, kali terakhir dia melihat kenalannya itu, sehari sebelum kejadian, sedang meninjau keadaan pagar rumahnya yang diubah suai.

“Dia yang baru sahaja pencen dan merupakan seorang yang peramah tidak pernah menimbulkan sebarang masalah, malah sering bertanya khabar dengan jiran-jiran.

 “Terkejut menerima berita berkenaan memandangkan, dia merupakan seorang yang baik dan sering juga ke masjid,” katanya kepada media ketika ditemui di tempat kejadian.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Superitendan Idris Abd Rafar ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.

 Idris berkata, mangsa dipercayai menggunakan tali skipping dan mengikatnya pada jeriji pintu dapur.

“Kali terakhir isteri mangsa melihatnya pada jam 8 pagi ketika dia bersiap untuk ke tempat kerja.

 “Isterinya mendapati mangsa dalam keadaan tidak sihat dan tinggal seorang diri di rumah. Mangsa mempunyai penyakit darah tinggi dan mengalami tekanan akibat penyakit tersebut dan telah beberapa kali dimasukkan ke hospital," katanya.

Idris berkata, isteri mangsa yang bekerja sebagai pensyarah di salah sebuah Institusi Pengajian Tinggi (IPT).

Mereka berkahwin sejak dua tahun lalu dan tidak mempunyai anak.

Mayat mangsa dihantar ke unit forensik Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarganya.

Melalui hasil siasatan pihaknya, kematian mangsa diklafikasikan sebagai mati mengejut dan tiada unsur jenayah.

No comments:

Post a Comment