Search This Blog

Sunday, March 30, 2014

Kereta baharu dilarikan penyamun


SYAMILAH ZULKIFLI
30 Mac 2014

Kereta baharu dilarikan penyamun
 Tangan Yap yang cedera

Kereta baharu dilarikan penyamun
Yap menunjukkan lokasi keretanya dilanggar dari arah belakang

SEREMBAN –  Malang bagi seorang lelaki apabila kereta yang baru sehari dibelinya dilanggar, sebelum dilarikan oleh penjenayah di Mantin, dekat sini.

Lebih malang apabila mangsa yang hanya mahu dikenal sebagai Yap, 31, turut dibelasah, disamun dan ditinggalkan di tepi semak dalam keadaan tidak sedarkan diri dalam kejadian kira-kira 7.45 malam, Rabu lalu.

Menurut Yap, sehari sebelum kejadian, dia baru saja mengambil kereta jenis Perodua Myvi berkenaan dari salah sebuah pusat jualan di daerah ini.

“Siapa yang tidak gembira bila mendapat kereta baharu,  bahkan saya bercadang mengubah suai kereta tersebut.

“Jadi selepas mengambil kereta, saya terus menghantarnya kepada seorang kawan untuk membuat ubah suai dan kereta itu masih belum sempat dibawa pulang ke rumah,” katanya.

Penyelia kilang itu berkata, keesokan hari, rakannya menghubunginya kira-kira 7.20 malam memberitahu keretanya sudah siap dan dia berjanji berjumpa dengan rakannya itu di tepi jalan kira-kira 100 meter daripada lokasi rumahnya di Mantin.

“Memandangkan ia dekat, saya hanya berjalan kaki sahaja dan beberapa minit selepas itu kawan saya pun sampai. Bagaimanapun, kira-kira lima minit saya memandu kereta itu, tiba-tiba sebuah kereta lain dinaiki tiga lelaki merempuh kereta saya dari arah belakang," katanya.

Menurutnya, ketiga-tiga lelaki itu meluru kepadanya sebelum memukulnya sehingga pengsan.

"Sebaik sahaja sedar, saya berada di tepi belukar serta tangan kiri berdarah, selain dompet dan kereta saya juga hilang. Saya kemudian berjalan kaki pulang ke rumah dan memberitahu kejadian itu kepada emak, sebelum membuat laporan polis,” katanya.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Nilai, Superitendan Abdullah Roning mengesahkan menerima laporan kejadian.

Beliau berkata, kes berkenaan masih dalam siasatan polis

No comments:

Post a Comment