Search This Blog

Sunday, March 16, 2014

Kekasih lepas rindu di bilik hotel


MOHD TAHA YAACOB
16 Mac 2014

Kamaruddin Mohd Zakaria
Kamaruddin Mohd Zakaria Kamaruddin Mohd ZakariaBESUT - Dua pasangan kekasih ditahan dalam Operasi Bersepadu membabitkan beberapa agensi penguat kuasa yang diadakan di sekitar daerah ini bermula malam kelmarin dan berakhir pagi semalam.

Kedua-dua pasangan terbabit ditahan bersama pasangan masing-masing di lokasi berbeza kerana didapati berdua-duaan dalam bilik tanpa sebarang ikatan yang sah.

Pasangan pertama yang berusia 21 tahun dan kedua-duanya beralamat di Pahang ditahan di sebuah hotel, di bandar Jertih.

Difahamkan wanita terbabit datang dari Kuala Lumpur untuk bertemu kekasihnya yang sedang bekerja di sebuah tapak pembinaan, dekat sini.

Mereka yang menyewa sebuah bilik hotel, dekat sini, diberkas hasil pemeriksaan sepasukan pegawai dan anggota polis yang turut disertai anggota Penguatkuasa Syariah Pejabat Agama Daerah dan Penguatkuasa Daerah Besut.

Kedua-dua mereka ditahan kira-kira jam 11.30 malam selepas gagal menunjukkan bukti mempunyai hubungan suami isteri atau mahram.

Manakala pasangan kedua pula ditahan ketika berdua-duaan di sebuah chalet di Pantai Air Tawar, kira-kira jam 11.45 malam oleh pasukan lain.

Lelaki berusia 21 dan teman wanitanya berusia 20 tahun yang beralamat di Kampung Gaung, Jertih dan Apal, Jabi itu menyewa bilik tersebut semata-mata untuk bertemu.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria mengesahkan tangkapan tersebut dan memaklumkan kedua-dua pasangan terbabit diserahkan kepada Pejabat Agama Daerah untuk tindakan lanjut.

Menurutnya, kedua-dua kes itu disiasat di bawah Seksyen 31(a) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (takzir) Negeri Terengganu 2001.

“Dalam operasi sama polis turut menahan empat suspek kerana disyaki mengambil dadah dan mereka disiasat di bawah Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952,” katanya.

No comments:

Post a Comment