Search This Blog

Friday, March 14, 2014

Kaki mabuk cekik isteri


Shah Alam: Akibat sering berleter kerana tidak tahan dengan tabiat suaminya yang kaki mabuk selain sering bertengkar, seorang wanita ditemui mati selepas dia dipercayai dicekik suaminya dalam satu kejadian di Seksyen 7, di sini, awal pagi semalam.

Kejadian dipercayai berlaku pada jam 4.30 pagi apabila mangsa yang juga wanita warga Indonesia berusia 43 tahun pada mulanya dikatakan ditemui tidak sedarkan diri dalam tandas rumah oleh lelaki berkenaan.


Sumber berkata, bimbang melihat isterinya tidak bernyawa, suami mangsa berusia 46 tahun itu menghubungi ambulans untuk membawa isterinya ke hospital.“Hasil siasatan lanjut dan berdasarkan keterangan yang diberikan suspek, polis mendapati ia hanya satu rekaan kerana anak pasangan itu mendengar ibu bapanya mereka bertengkar beberapa jam sebelum kejadian.


“Bedah siasat yang dijalankan pegawai perubatan Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang mendapati mangsa mati akibat kegagalan bernafas dipercayai dicekik suspek memandangkan keadaan wajah wanita itu yang kebiruan,” katanya.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Azisman Alias mengesahkan kejadian dan penahanan suspek.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/14

No comments:

Post a Comment