Search This Blog

Wednesday, March 5, 2014

Ditimpa malang balik rumah


Putrajaya: Bukan saja diculik, tapi turut dibogel, dirakam gambar serta dicabul sebelum wang tunai, barangan berharga serta kenderaan miliknya dicuri.
Itu nasib malang menimpa seorang wanita selepas suspek lelaki berusia 20-an menculiknya dari kawasan tempat letak kereta berhampiran Hospital Putrajaya, di sini, jam 7.30 petang 26 Februari lalu. 
Sumber polis berkata, sebelum kejadian, mangsa yang berusia 40-an berada di tempat letak kereta berkenaan untuk mengambil kereta Toyota Caldina untuk pulang ke rumah. 

“Bagaimanapun, suspek muncul secara tiba-tiba dan mengacukan pisau ke arah mangsa. Lelaki itu kemudian merampas beg tangan dan menolaknya masuk ke dalam kereta.

“Mangsa diarah memandu ke Kajang sebelum diarahkan berhenti di tepi jalan. Di situ, suspek mengarahkan mangsa bertukar ke tempat duduk penumpang dan mengikat tangannya,” katanya.

Suspek memandu kereta itu ke arah Hulu Langat sebelum berhenti di satu kawasan sunyi. 

“Dia menanggalkan pakaian mangsa sebelum mencabul wanita itu. Malah, mangsa turut diugut bunuh jika dia melawan atau cuba melarikan diri. 

“Selepas dicabul, suspek merakam gambar mangsa dalam keadaan bogel. Mangsa yang ketakutan tidak mampu berbuat apa-apa biarpun berasa amat malu apabila diaibkan,” katanya. 


Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/05

No comments:

Post a Comment