Search This Blog

Wednesday, March 5, 2014

35 motosikal hanya tinggal rangka


Georgetown: Sebanyak 35 motosikal rentung dalam kebakaran dipercayai akibat perbuatan khianat dalam dua kejadian berasingan di Taman Sri Perak dan Jalan Masjid Negeri, di sini, awal pagi kelmarin.
Kejadian pertama dilaporkan berlaku di Taman Sri Perak pada jam 1.03 pagi membabitkan kemusnahan 27 unit motosikal yang ditinggalkan di tempat letak kenderaan awam. 
Dalam kejadian kedua di Jalan Masjid Negeri pada jam 4.06 pagi, lapan lagi motosikal hangus juga dipercayai angkara perbuatan khianat oleh individu tidak dikenali. 

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Jalan Perak berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan lalu bergegas ke lokasi kejadian bersama dua jentera dan 13 anggota.
Foto
ANGGOTA bomba memadamkan kebakaran motosikal di Taman Sri Perak, kelmarin.

“Tindakan pantas anggota terbabit mengawal api daripada terus merebak ke arah kenderaan lain. Kejadian juga tidak membabitkan sebarang kemalangan atau kemalangan jiwa.

“Siasatan masih dijalankan untuk mengetahui punca sebenar kebakaran itu berlaku sama ada ia perbuatan khianat atau sebaliknya dan tafsiran jumlah kerugian akibat motosikal yang terbakar,” katanya. 

Pemangku Ketua Polis Daerah Timur Laut Superintendan Ismail Idris ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan berkata, pihaknya menjalankan siasatan lanjut.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/05

No comments:

Post a Comment