Search This Blog

Sunday, March 30, 2014

11 motosikal terbakar awal pagi disyaki perbuatan khianat


2014/03/29 - 07:53:11

Kuala Lumpur: Sebanyak 11 motosikal yang diletakkan di kawasan parkir motosikal di Blok D, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Intan Baiduri, Jinjang di sini, terbakar dipercayai akibat perbuatan khianat.

Dalam kejadian pada jam 3 pagi itu, empat daripada motosikal milik penghuni perumahan itu rentung manakala empat lagi terbakar 50 peratus dan selebihnya rosak akibat terkena bahang api terbabit.


Seorang mangsa, Thanaletchumi, 39, berkata, dia menyedari kejadian itu kira-kira jam 7.30 pagi apabila mahu pergi ke tempat kerja. Katanya, dia terkejut apabila mendapati motosikal Honda Wave miliknya adalah antara yang musnah dalam kebakaran itu.


“Saya tidak sedar bila kejadian berlaku sehinggalah dimaklumkan segelintir penduduk di sini.

“Ini adalah kejadian yang pertama membabitkan kebakaran walaupun sebelum ini kes seperti kecurian motosikal sudah banyak dilaporkan,” katanya ketika ditemui, di sini, semalam.

Beliau berkata, dia sudah membuat laporan polis di Balai Polis Jinjang bagi menjalankan siasatan lanjut.
Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 3.19 pagi sebelum sebuah jentera dengan lapan anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

No comments:

Post a Comment