Search This Blog

Thursday, February 13, 2014

Tiga maut laju


Klang: Keseronokan tiga rakan sekerja makan malam bersama berakhir tragedi apabila mereka maut selepas kereta dinaiki terbabas dan merempuh batu konkrit atas Jambatan Sungai Putus, Jalan Goh Huat, dekat sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian jam 2 pagi itu, PROTON Wira dinaiki mangsa yang dipercayai dipandu laju terbabas selepas melanggar bonggol jalan lalu merempuh batu konkrit jambatan di lokasi kejadian.


Mereka yang terbunuh ialah pemandunya, Lee Swee Hun, 33, dan dua penumpangnya, Pang Nyup Leong, 48, dan Tan Yok Chon, 51. Semua mereka maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala dan badan. Ketika kejadian semua mangsa dari arah bandar ini menghala Jalan Shapadu lama.

Ketua Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara Asisten Superintendan Zawary Mahadi berkata, siasatan awal mendapati kereta dinaiki mangsa dipandu laju menyebabkan pemandunya tidak menyedari ada bonggol jalan di kawasan kejadian menyebabkan ia gagal membrek lalu terbabas dan merempuh tembok konkrit.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/13
- See more at: http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Tigamautlaju/Article/index_html#sthash.P84PhSJ8.dpuf

No comments:

Post a Comment