Search This Blog

Sunday, February 16, 2014

Tiga kanak-kanak nyaris rentungPROTON Exora milik Painani yang terbakar secara tiba-tiba di tempat letak kereta Hospital Selayang kelmarin.


KUALA LUMPUR – Seorang bapa tidak menyangka tindakannya meninggalkan tiga anaknya di dalam kereta hampir menyebabkan kanak-kanak itu rentung setelah kenderaan tersebut tiba-tiba terbakar di tempat letak kereta Hospital Selayang di sini kelmarin.
Painani Awang Hassan, 37, berkata, dalam kejadian pada pukul 3 petang itu, dia tiada pilihan lain kecuali terpaksa meninggalkan tiga anak lelakinya berusia 6, 9, dan 10 tahun di dalam kenderaan pelbagai guna jenis Proton Exora miliknya kerana menjemput isterinya keluar dari wad hospital terbabit.
“Kanak-kanak tidak dibenarkan masuk ke dalam wad. Disebabkan tidak ada orang yang boleh menjaga mereka, saya terpaksa tinggalkan mereka dalam kereta. Kereta pula saya letak tidak jauh dari lobi hospital dalam keadaan enjinnya hidup dan tidak dikunci.
“Selepas 15 minit saya turun bersama isteri, saya ternampak kereta sedang terbakar dan anak-anak pula dalam jagaan beberapa orang awam,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0216&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2tRNgJrPE 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment