Search This Blog

Sunday, February 16, 2014

Pekerja kilang cedera kemalangan motosikal

Oleh Arifin Salleh
ALOR GAJAH: Seorang pekerja kilang patah kaki kanan selepas motosikal ditunggang gagal mengelak seketul batu-bata yang dipercayai tercicir dari kenderaan di tengah jalan di Lebuh Alor Gajah-Melaka Tengah-Jasin (AMJ), di Rembia di sini, pagi tadi.
Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi, mangsa, Zaid Haslam, 23, yang menunggang motosikal jenis Modenas dalam perjalanan balik dari tempat kerja ke rumahnya di Sungai Udang sebelum terbabit kemalangan. 
Sumber berkata, setibanya di tempat kejadian, mangsa yang masih bujang menunggang motosikal sendirian dipercayai hilang kawalan selepas gagal mengelak seketul batu bata yang berada di tengah jalan raya.

"Kejadian berpunca apabila mangsa terlanggar batu-bata yang berada di atas jalan dipercayai tercicir dari sebuah lori menyebabkan mangsa hilang kawalan dan terbabas ke sebelah kiri jalan lalu merempuh pokok.
Foto

"Lebih malang, selepas rempuhan itu mangsa bersama motosikal ditunggang tercampak ke dalam longkang sedalam dua meter yang berada di sebelah kiri jalan berkenaan hingga patah kaki dan kecederaan serius di badan.

"Mangsa terbaring menahan kesakitan di dalam longkang berkenaan hampir 20 minit sebelum disedari beberapa pengguna yang terdengar jeritan dari dalam longkang berkenaan sebelum bantuan dihulurkan," kata sumber.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/16

No comments:

Post a Comment