Search This Blog

Wednesday, February 5, 2014

Pejabat pos dipecah masuk rugi RM11,0002014/02/05

Kota Bharu: Sebuah pejabat pos kerugian kira-kira RM11,000 membabitkan wang tunai, wang pos, setem, sampul pos ekspres dan alat tulis selepas dipecah masuk.

Kejadian di Pejabat Pos Mulong di sini, disedari seorang kakitangan yang tiba untuk bertugas pagi kelmarin dan mendapati pengunci pintu utama dipotong, manakala ruang pejabat berselerak.


Pada jam 2 pagi, 31 Januari lalu, bilik Gerakan Polis Bantuan Kuala Lumpur memaklumkan kejadian alat penggera pejabat pos itu berbunyi kepada Balai Polis Nilam Puri, bagaimanapun pemeriksaan mendapati tiada tanda pecah masuk.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Azham Othman, berkata rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang lelaki memakai topi keledar bertutup muka dan bersarung tangan memasuki pejabat sebelum memecahkan sebuah peti besi.

“Suspek yang dipercayai berkumpulan melarikan wang tunai berjumlah RM9,360.

“Siasatan mendapati modus operandi digunakan sama seperti dua kejadian terdahulu membabitkan mesin juruwang automatik (ATM) di Nilam Puri dan bank di Kubang Kerian pada 24 dan 27 Januari lalu,” katanya di sini, semalam.

No comments:

Post a Comment