Search This Blog

Thursday, February 27, 2014

Mayat dibungkus kain cadar di tepi jalanANGGOTA polis memeriksa sekitar kawasan mayat satu lelaki dibungkus kain cadar ditemui di tepi Jalan Perusahaan 2, Bukit Minyak, Bukit Mertajam, Pulau Pinang semalam.


BUKIT MERTAJAM - Kehadiran satu mayat lelaki dalam keadaan berbungkus dengan kain cadar di tepi Jalan Perusahaan 2, Bukit Minyak di sini semalam menimbulkan tanda tanya.
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Asisten Superintendan Azman Abd. Lah berkata, mayat yang dipercayai warga asing itu ditemui oleh seorang lelaki yang melalui kawasan itu pada pukul 8.45 pagi.
"Ketika ditemui, mayat itu dibungkus dengan sehelai cadar bercorak bunga warna ungu cair. Bahagian kepala dan kaki mayat itu diikat seolah-olah sudah dikafankan," katanya ketika dihubungi di sini semalam.
Menurut beliau, berdasarkan kepada mayat yang masih sempurna dengan hanya mulut berbuih, mangsa dipercayai baru meninggal dunia semasa ditemui.
"Polis tidak menolak kemungkinan, lelaki itu mati di tempat lain tetapi mayatnya diletakkan di situ. Polis juga tidak menemui sebarang dokumen bersama mayat tersebut," kata beliau.
Azman memberitahu, pemeriksaan polis pada mayat yang tidak memakai pakaian itu tidak menemui kesan kecederaan di badan mangsa.
Justeru, polis setakat ini mengklasifikasi kematian mangsa sebagai mati mengejut.
Mayat dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk dibedah siasat bagi mengetahui punca kematiannya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0227&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz2uTWVmsAK 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment