Search This Blog

Sunday, February 16, 2014

Maut dirempuh ketika baiki paip


Melaka: Seorang pekerja kontrak yang sedang melakukan kerja pemasangan dan membaik pulih paip maut selepas dirempuh sebuah kereta di Jalan Batang Tiga - Tanjung Minyak di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 9 malam itu, mangsa Tan Chuan Long, 29, yang berada di tengah jalan bersama beberapa rakannya melakukan kerja pemasangan dan baik pulih paip dirempuh PERODUA Myvi dipandu seorang lelaki berusia 22 tahun.


Rempuhan mengakibatkan mangsa parah di kepala meninggal dunia di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Hospital Melaka untuk dibedah siasat.

Adik mangsa Tan Meng Leong, 24, berkata, dia dimaklumkan mengenai kejadian itu selepas dihubungi rakan sekerja abangnya kira-kira jam 9.15 malam.


“Saya difahamkan ketika kejadian abang sedang mengemas peralatan kerjanya sebelum dirempuh sebuah kereta dan meninggal dunia di tempat kejadian.


“Mendiang sudah bekerja selama enam tahun dan dia memulakan kerja dari jam 8 pagi hingga 8 malam. “Mendiang meninggalkan seorang balu dan tiga anak berusia satu hingga lima tahun,” katanya ketika ditemui di perkarangan bilik mayat Hospital Melaka di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Salehhudin Abd Rahman ketika dihubungi mengesahkan laporan kemalangan berkenaan.


“Ketika kejadian, beberapa pekerja kontrak lain sedang mengawal lalu lintas dan mangsa melakukan tugas pemasangan paip di tengah jalan berkenaan.

No comments:

Post a Comment