Search This Blog

Sunday, February 2, 2014

Korban dua sepupu di Pantai Tanjung Balau


JOHOR BAHARU 1 Feb. - Kegembiraan sebuah keluarga seramai 12 orang yang berkelah di Tanjung Balau, Kota Tinggi sempena cuti Tahun Baharu Cina bertukar tragedi apabila dua daripada mereka lemas semalam.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Supt Rahmat Othman berkata, kejadian berlaku apabila mangsa J. Krisna Kumar, 31 dari Permas Jaya dan R. Ghanapathy, 32 dari Taman Ungku Tun Aminah, hanyut dibawa arus semasa berenang di pantai itu.
"Arus deras telah menarik kedua-dua sepupu itu ke kawasan yang dalam sebelum mereka menjerit meminta pertolongan," katanya ketika dihubungi.
Beliau berkata, polis menerima panggilan mengenai kejadian tersebut kira-kira 6.25 petang dan terus mengadakan operasi dan menyelamat mangsa.
Rahmat berkata, anggota Bomba dan Penyelamat serta Jabatan Pertahanan Awam menjumpai mayat mangsa pada 7.30 malam tidak jauh dari lokasi kali terakhir mereka dilihat.
Mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Kota Tinggi untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140201/je_15/Korban-dua-sepupu-di-Pantai-Tanjung-Balau#ixzz2s8BiShwS
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment