Search This Blog

Thursday, February 27, 2014

Keluarga pelajar tahfiz mohon inkuesWAN ABDUL RAHMAN (kanan) dan Rohani Husni menunjukkan laporan polis memohon inkues di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Bharu, Kota Bharu, Kelantan semalam.


KOTA BHARU - Keluarga pelajar Maahad Tahfiz Sains Nurul Aman, Kok Lanas, Wan Ahmad Faris Wan Abdul Rahman, 16, mati tergantung di sebuah tandas asrama Disember tahun lalu memohon supaya inkues diadakan bagi menyiasat punca sebenar kes itu.
Ibu bapa mangsa, Wan Abdul Rahman Wan Yaacob, 68, dan Rohani Husni, 59, semalam membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Bharu, di sini mahu siasatan menyeluruh sebagai proses awal memohon inkues di mahkamah.
Wan Abdul Rahman berkata, laporan kedua itu dibuat selepas laporan pertama bertarikh 16 Januari lalu di Balai Polis Kok Lanas untuk siasatan terperinci kes itu tidak menerima sebarang tindakan susulan daripada polis.
"Siasatan penuh dan penjelasan kepada pihak kami ini amat penting bagi membersihkan nama kami sebagai ibu dan bapa kepada seorang anak yang telah menghafaz 20 juzuk al-Quran tetapi dikatakan membunuh diri," katanya kepada pemberita di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0227&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz2uTXCq550 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment