Search This Blog

Sunday, February 16, 2014

Isteri lari, suami minum peluntur


Kuala Lumpur: Sedih ditinggalkan isteri, seorang lelaki berusia 27 tahun nekad meminum cecair peluntur dipercayai untuk membunuh diri di rumahnya di Taman Industri Lembah Jaya di sini, kelmarin.

Lelaki itu dilapor bertindak demikian ketika bersendirian di rumahnya, kira-kira jam 2 petang.


Dia kemudian dikejarkan ke Hospital Ampang (HA) selepas ditemui rakannya dalam keadaan tidak sedarkan diri di ruang tamu rumah berkenaan.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber itu berkata, lelaki itu dan isterinya yang juga berusia 27 tahun dilapor sedang mengalami krisis rumah tangga selepas berkahwin dua tahun lalu.


“Pasangan itu mengalami krisis berkenaan sejak dua bulan lalu apabila isterinya mula menuntut cerai. Bagaimanapun, dia enggan menceraikan isterinya dan memujuk wanita itu supaya berubah selain meneruskan hubungan perkahwinan mereka,” katanya.


Sumber itu berkata, kira-kira jam 2 petang kelmarin, lelaki itu yang pulang ke rumahnya selepas bekerja terkejut apabila mendapati isterinya tiada di rumah.

“Pada mulanya, dia menyangka isterinya keluar ke kedai membeli barangan dapur. Namun, selepas melakukan pemeriksaan, dia mendapati isterinya sudah melarikan diri kerana semua pakaiannya sudah tiada di rumah,” katanya.


Katanya, dia cuba menghubungi isterinya lebih 10 kali, namun gagal.

No comments:

Post a Comment