Search This Blog

Friday, February 28, 2014

Empat nahas mati rentung


Klang: “Walaupun dalam keadaan sakit dan separuh sedar, saya berusaha keluar dari kereta melalui pintu pemandu dan cuba untuk membantu rakan sebaik melepaskan diri.

“Namun, belum sempat saya berbuat apa-apa, kereta yang kami naiki terus terbakar menyebabkan empat rakan yang masih tidak sedarkan diri terperangkap dan rentung bersama kenderaan,” kata seorang penumpang kereta yang terselamat selepas kenderaan dinaiki terbabit nahas yang mengorbankan empat rakannya, semalam.


Chai Chee Seng, 18, yang ditemui di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), berkata, dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi di Batu 10, Jalan Kapar itu, dia terpaksa merangkak dan melintas atas badan rakannya, Ang Chin Fu, 18, yang pengsan di bahagian pemandu.Sejurus keluar dari kenderaan, dia cuba menyelamatkan empat rakannya yang dilihat tidak sedarkan diri, namun belum sempat menghampiri semula kereta, ia terus terbakar.


Kejadian mengakibatkan semua mangsa yang terperangkap termasuk Ang, mati di tempat kejadian. Mereka yang terbunuh dikenali sebagai , Chong Chee Seng, 18, Chew Yee Ying, 18 dan Lee Boon Huat, 19.


Chai berkata, ketika kejadian, mereka baru pulang dari sebuah pusat hiburan di Bandar Baru Klang untuk pulang ke rumah masing-masing di Kapar.

“Dalam perjalanan, kami melanggar lampu isyarat merah menyebabkan Perodua Myvi dinaiki terbabas dan berhenti di tepi deretan kedai,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/28

No comments:

Post a Comment