Search This Blog

Friday, February 28, 2014

Disiram air panas


Chukai: “Mujurlah air panas yang tumpah tidak terkena muka anak saya, Allah masih selamatkan dia,” kata Siti Fauziah Amir, 34, ibu kepada Siti Noraina Ahmad Nesfu, 3, yang melecur di belakang badan selepas jag elektrik berisi air panas terjatuh di atas badannya.
Akibat kejadian itu, badan kanak-kanak itu melecur 10 peratus dan terpaksa menjalani pembedahan menampal kulit paha pada bahagian belakang badan yang melecur teruk. 
Siti Fauziah dari Kampung Gong Pauh, di sini, berkata, air panas itu tumpah di atas badan anak bongsunya pada Sabtu lalu, ketika dia bersama tiga anaknya berada di sebuah rumah tumpangan di Kuala Terengganu kerana menemani suami yang terbabit dalam pertandingan silat di Stadium Tertutup Gong Badak, dekat sini. 

“Dalam kejadian jam 10 pagi itu, Siti Fauziah tiba-tiba menangis ketika bermain di rumah tumpangan selepas terlanggar jag di atas meja menyebabkan air panas tertumpah ke atasnya.
Foto
BAHAGIAN belakang bahu kiri Siti Noraini yang melecur.

“Terkejut dengan insiden itu, saya terus menghubungi suami yang berada di stadium sebelum menghantar anak mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu dan ditahan dalam wad kerana kecederaan yang dialaminya agak teruk,” katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini, semalam.Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/28

No comments:

Post a Comment