Search This Blog

Sunday, February 16, 2014

3 kanak-kanak hampir rentung


Selayang: Tindakan pantas orang awam berjaya menyelamatkan tiga kanak-kanak daripada rentung selepas kereta yang dinaiki mereka terbakar dalam kejadian di Hospital Selayang di sini kelmarin.

Ketika kejadian kira-kira jam 3.45 petang itu, ibu bapa kanak-kanak terbabit berada di wad menziarahi seorang ahli keluarga mereka yang dirawat.


Menurut sumber, kereta jenis Proton Exora terbabit tiba-tiba terbakar menyebabkan kanak-kanak berkenaan menjerit meminta pertolongan untuk keluar dari kenderaan terbabit.

Orang ramai yang berada di lokasi kejadian terpaksa memecahkan cermin kenderaan itu sebelum mengeluarkan semua kanak-kanak terbabit.


Penolong Pengarah Operasi Bomba Selangor Mohd Sani Harul berkata, pihaknya menerima panggilan daripada orang awam pada jam 3.53 petang dan mengerahkan sebuah jentera serta tujuh anggota ke lokasi kejadian.


Katanya, setibanya di lokasi kejadian, semua kanak-kanak terbabit sudah dikeluarkan orang awam tanpa sebarang kecederaan.

“Kenderaan itu gagal diselamatkan dan sebuah lagi motosikal yang diletakkan bersebelahan kenderaan itu turut rosak terkena bahang api.


“Api berjaya dikawal 12 minit kemudian sebelum operasi ditamatkan pada jam 4.19 petang selepas bomba memastikan tiada lagi punca yang boleh mencetuskan kebakaran semula, ”katanya ketika ditemui, semalam.Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/16

No comments:

Post a Comment