Search This Blog

Friday, February 28, 2014

2 kakitangan Pos Malaysia maut


2014/02/28
2 kakitangan Pos Malaysia maut
Keadaan lori PosLaju yang terbakar dalam kemalangan di KM 251.9, Lebuh Raya Utara-Selatan, dekat Senawang, semalam.

Seremban: Surat dan bungkusan termasuk kiriman dari luar negara, antara yang musnah terbakar dalam kemalangan yang mengorbankan dua kakitangan Pos Malaysia Berhad di Kilometer 251.9 Lebuhraya Utara Selatan dekat Senawang, semalam.

Kemalangan meragut nyawa pemandu lori PosLaju, Asmadi Safar, 37, dan kelindannya, Mohd Sharimi Mohd Saad, 30, kira-kira jam 4.10 pagi, membabitkan tiga lori.


Timbalan Ketua Polis Daerah Seremban, Superintendan Baharuddin Mustapha, berkata nahas itu bermula apabila lori membawa muatan plastik dari arah selatan merempuh sebuah lori membawa muatan baja di laluan yang sama.

Rempuhan itu menyebabkan lori membawa muatan plastik terbabas, lalu memasuki laluan bertentangan dan bertembung dengan lori PosLaju.

Lori PosLaju itu dalam perjalanan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Pusat Serahan PosLaju Pasir Gudang, Johor.

Pertembungan itu menyebabkan kedua-dua lori itu terbakar. Ini menyebabkan pemandu dan kelindan lori PosLaju parah, termasuk melecur dan meninggal dunia di tempat kejadian,” katanya.

No comments:

Post a Comment