Search This Blog

Wednesday, January 8, 2014

Penyelia parah ditikam kerana ‘munafik’


Jakarta: Gara-gara tulisan di kotak rokok seorang penyelia pengawal keselamatan dikenali sebagai Suyatno cedera ditikam pekerjanya dengan sebilah pisau semalam.

Kejadian jam 9.30 pagi semalam itu berlaku di kedai emas sebuah pusat beli-belah di Jakarta Pusat. Ketua polis Menteng, Parlin Gultom berkata, mangsa cedera di rusuk kanan selepas ditikam suspek dikenali sebagai Taufik Bahraih. Sebelum itu, katanya, berlaku pertengkaran di antara Suyatno dan Taufik berikutan isu tulisan “munafik” yang ditemui mereka di kotak rokok. “Suspek berkata, mangsa mahu menyerang dan membunuhnya. “Tanpa berlengah dia kemudian mengambil pisau yang disimpan di lacinya. “Kemudian berlaku pergelutan dan tanpa disedari suspek tiba-tiba tertikam pisau itu ke rusuk mangsa,” katanya.


Ekoran kejadian itu, suspek yang ketakutan segera melarikan diri. Mangsa ditemui rakannya berlumuran darah dan dia dikejarkan ke hospital berhampiran. Anggota polis kemudian menemui sebilah pisau yang berlumuran darah di bawah meja di situ.Suspek ditahan lebih sejam kemudian ketika dia datang semula ke tempat kejadian. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/08

No comments:

Post a Comment