Search This Blog

Wednesday, January 8, 2014

Operasi buru suspek bunuh Koperal Halim


KUANTAN 7 Jan. - Polis melancarkan operasi besar-besaran memburu suspek yang terlibat dalam kes pembunuhan Koperal Abd. Halim Md. Ali, 48, yang ditemui dengan kesan tembakan di Ladang Lembaga Kemajuan Perusahaan Pertanian (LKPP) Padang Jaya, Jaya Gading, di sini semalam.
Ketua Polis negeri, Datuk Sharifuddin Ab. Ghani berkata, sekatan jalan raya di beberapa kawasan turut dijalankan bagi mengesan suspek kes itu.
"Setakat ini tiada tangkapan yang dibuat oleh pihak polis tetapi kita akan buru suspek yang terlibat sehingga berjaya ditahan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
Abd. Halim yang hilang ketika menyertai operasi cegah jenayah kelmarin ditemui mati dengan kesan tembakan di bahagian mata dan dada.
Mangsa yang bertugas di Balai Polis Jaya Gading di sini melakukan rondaan di ladang berkenaan bersama tiga orang termasuk ketuanya bermula pukul 4 petang kelmarin.
Dalam pada itu, Sharifuddin berkata, pihaknya telah menghantar cadangan kepada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman untuk mempertimbangkan kenaikan pangkat kepada Allahyarham.
Pada masa sama, beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian tersebut supaya menghubungi balai polis berdekatan untuk membantu siasatan kes.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140108/je_03/Operasi-buru-suspek-bunuh-Koperal-Halim#ixzz2pnK8SSIB
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment