Search This Blog

Sunday, January 26, 2014

Maut dirempuh pacuan empat roda


NORAFIZA JAAFAR
26 Januari 2014
Maut dirempuh pacuan empat roda
Maut dirempuh pacuan empat roda   Mayat ditutup dengan sebuah banting iklan oleh orang awam sementara menunggu ketibaan anggota polis.KUALA LUMPUR - Cubaan seorang lelaki melintas di Jalan Ipoh di sini berakhir tragedi apabila maut dilanggar sebuah pacuan empat roda jenis Toyota Hilux yang dipandu lelaki berusia 60-an dari arah Selayang menuju ke Cheras, awal pagi semalam.

Dalam kejadian jam 1.45 pagi itu, mangsa N Sarawana Rajan, 51, disahkan mati di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah akibat dirempuah kenderaan berkenaan.

Lebih mengerikan, kedua-dua belah kakinya putus, salah satunya melambung sehingga di laluan bertentangan sementara sebelah kaki lagi ditemui 40 meter dari tempat mangsa terbaring .

Sumber memberitahu Sinar Harian, dalam kejadian jam 2 pagi itu, Sarawana berjalan berseorangan sebelum cuba melintas di seberang jalan.

“Pemandu berusia 60-an gagal mengelak mangsa yang dipercayai berada dalam keadaan separa sedar.

“Rempuhan kuat turut menyebabkan mangsa terpelanting sekurang-kurang sepuluh meter dan cebisan dagingnya bertaburan di atas jalan,” katanya.

Mayat kemudiannya dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

Sementara itu, Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superintendan Abdullah Roning mengesahkan kejadian.

No comments:

Post a Comment