Search This Blog

Sunday, January 26, 2014

Letak mayat dalam beg besar sebelum buang


London: Seorang wanita dicekik hingga mati sebelum mayatnya dimasukkan ke dalam beg pakaian dan dibuang di utara London.

Mayat Alexandra Kovacs yang dibunuh pada 17 Julai tahun lalu itu ditemui polis beberapa hari kemudian selepas rakannya membuat laporan mengenai kehilangannya.


Sehubungan dengan itu, seorang lelaki rakyat Hungary, Laszlo Gyarmati semalam dijatuhi hukuman penjara 17 tahun kerana bersalah membunuh Alexandra.Gyarmati dan Alexandra , berasal dari Hungary, berkenalan beberapa bulan sebelum dibunuh selepas kemereka menginap di blok pangsapuri yang sama.


Pada 17 Julai tahun lalu, kedua-duanya pergi ke sebuah restoran makanan segera sebelum pulang ke apartmen Alexandra jam 11 malam. Pada jam 3 pagi, beberapa jiran mendengar suara jeritan perempuan meminta tolong. Menurut mahkamah, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan Gyarmati meninggalkan kediaman Alexandra dengan sebuah beg pakaian besar jam 7.30 pagi.


Alexandra dilaporkan hilang oleh rakannya pada 20 Julai dan keesokan harinya, polis menemui mayatnya berhampiran semak di Thornfield Avenue, Mill Hill.

Pegawai polis yang menyiasat kes itu, Nicola Wall berkata, Alexandra mengenali Gyarmati dan gembira dapat keluar bersama lelaki itu pada malam kejadian.


“Alexandra wanita muda yang baru membina kehidupan ketika dibunuh tertuduh.

“Dia bekerja keras menghantar wang pulang kepada keluarganya di Hungary,” katanya. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/26

No comments:

Post a Comment