Search This Blog

Friday, January 3, 2014

Kereta mewah Tan Sri hangus

Kereta mewah Tan Sri hangus3 Januari 2014

Ketika kejadian...Api marak membakar tiga buah kenderaan yang diletakkan di garaj. Gambar: Ihsan Bomba dan Penyelamat Selangor

SUBANG JAYA – Tiga kenderaan yang diletakkan di garaj kediaman bekas Presiden Hakim Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff di SS12, dekat sini hangus terbakar dalam kejadian, awal pagi semalam.

Kejadian kira-kira jam 6 pagi itu turut menyebabkan sebahagian daripada rumah didiami mangsa bersama isteri dan seorang anak lelaki musnah, namun tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Jiran mangsa, Chandrasekaran berkata, pada mulanya dia menyangka rumah jirannya dimasuki pencuri selepas terdengar jeritan meminta tolong.

Tidak lama selepas itu, Chandrasekaran mendapati asap tebal memenuhi rumahnya menyebabkan dia bingkas bangun mengejutkan lima ahli keluarga yang nyenyak tidur.

Ketika itu katanya, bekalan elektrik sudah terputus dan dia terpaksa memecahkan pintu pagar automatik untuk keluar menyelamatkan diri.

“Memang keadaan gelap ketika itu, saya sedar kebakaran berlaku dan segera mengejutkan isteri dan anak-anak,” katanya.

Jelasnya, kebakaran turut menyebabkan kereta dan dua motosikal miliknya rosak terkena api marak dari rumah sebelah.

Sementara itu, Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Mohamad Sani Harul berkata, pihaknya menerima panggilan orang ramai pada jam 6.50 pagi.

Lima jentera bersama 42 anggota tiba di tempat kejadian lima minit selepas itu, api berjaya dikawal dalam tempoh 30 minit.

Beliau berkata, tiga kereta yang hangus termasuk jenis Honda CRV, Peugeot dan Audi.

Api dikatakan bermula dari bahagian depan dan marak membakar ketiga-tiga kereta berkenaan tetapi hanya bahagian depan rumah tingkat bawah dan atas kediaman dua tingkat yang hangus dalam kejadian itu.

“Bomba masih menjalankan siasatan berhubung punca kejadian dan jumlah kerugian masih belum dapat dipastikan,” katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan Tan Ah Chua memberitahu Sinar Harian, polis menolak wujudnya unsur khianat yang menyebabkan kejadian berlaku.

Beliau berkata, penghuni rumah memaklumkan ia berkemungkinan terjadi akibat masalah pendawaian yang berlaku di salah sebuah kenderaan.

No comments:

Post a Comment