Search This Blog

Friday, January 3, 2014

Dua didakwa bunuh anak

Dua didakwa  bunuh anakMohd Imran (kiri) dan Norhidayah didakwa di Mahkamah Masjistret atas tuduhan membunuh anak sendiri.

Johor Bahru: Seorang bapa bersama teman wanitanya didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas tuduhan membunuh anak lelakinya berusia tiga tahun, bulan lalu.

Bagaimanapun, tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada Mohd Imran Mohd Ramly, 31, dan Norhidayah Mamid, 27, yang didakwa membunuh Mohd Aqeef Adam.

Kedua-dua tertuduh didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman mati, jika sabit kesalahan.


Mohd Imran dari Kampung Paya Renggoh, Johol, Negeri Sembilan, bekerja sebagai pengurus sebuah syarikat, manakala Norhidayah dari Taman Lagenda Putra, Kulaijaya, tidak mempunyai pekerjaan.

Berdasarkan kertas pertuduhan, Mohd Imran dan Norhidayah, didakwa bersama-sama melakukan perbuatan itu antara jam 12 tengah malam pada 16 Disember lalu hingga 6.45 petang 19 Disember di apartmen Seri Putera, Jalan Meranti 7, Bandar Putra di Kulaijaya.


Meninggal akibat didera
Kedua-dua suspek pada mulanya membawa mangsa ke sebuah klinik untuk rawatan tetapi diminta menghantarnya ke Hospital Kulaijaya berikutan kecederaan parah.

Mangsa disahkan meninggal dunia ketika mendapat rawatan di hospital berkenaan pada 19 Disember lalu dan laporan bedah siasat mendapati kematian akibat didera.

Majistret Salina Omar menetapkan 5 Februari depan untuk sebutan semula kes bagi membentangkan laporan kimia dan bedah siasat.

No comments:

Post a Comment