Search This Blog

Friday, January 3, 2014

9 tukang urut 'songsang' menyorok di bumbung


SEORANG pegawai Imigresen (berdiri dua dari kiri) bertanya sesuatu kepada salah seorang daripada tukang urut lelaki yang ditahan dalam serbuan di sebuah rumah urut di Jalan Abiad, Johor Bahru, semalam. - IHSAN IMIGRESEN
JOHOR BAHRU 2 Jan. - Dek kerana ingin menyelamatkan diri daripada dicekup Jabatan Imigresen negeri, sembilan tukang urut lelaki warga asing sanggup yang melarikan diri dalam keadaan berbogel ke atas bumbung sebuah pusat urutan songsang, di Jalan Abiad, di sini semalam.
Dalam serbuan sempena Operasi Bersepadu 6P itu, kesemua yang ditahan terdiri daripada warga China, Vietnam serta Myanmar dan berusia 27 tahun hingga 32 tahun.
Timbalan Penolong Pengarah Imigresen Johor, Sapian Kamaruddin berkata, sembilan tukang urut warga asing berkenaan dikatakan sedang leka memberi layanan mesra kepada beberapa lelaki tempatan dan tidak sempat menyarung pakaian apabila diserbu pihak Imigresen.
"Semasa serbuan dilakukan penjaga premis cuba melengah-lengahkan tugas penguat kuasa dengan lambat membuka pintu premis dan ada kedengaran suara seseorang yang mengarahkan pekerja melarikan diri.
"Akibat takut ditangkap pihak penguat kuasa, mereka terus melarikan diri tanpa sempat mengenakan semula pakaian ke bumbung pusat urut tersebut, namun kita berjaya mengesan dan menangkap mereka," katanya.
Dalam serbuan berkenaan, menurut Sapian, pihaknya turut memeriksa 12 lelaki berusia antara 30 hingga 40 tahun yang dipercayai pelanggan pusat urutan tersebut.
"Turut di jumpai di tempat serbuan adalah kondom dan minyak pelincir serta album gambar-gambar lelaki separuh bogel untuk pilihan pelanggan semasa berurut. Serbuan kali ini merupakan yang ketiga sepanjang dua tahun dan semua yang ditahan dibawa ke Depo Tahanan Imigresen Pekan Nenas untuk tindakan lanjut.
Ujarnya, kes disiasat di bawah Peraturan 39b Peraturan-Peraturan Imigresen 1963 kerana salah guna pas lawatan.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140103/je_05/9-tukang-urut-songsang-menyorok-di-bumbung#ixzz2pHq4gd4Y
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment