Search This Blog

Monday, December 30, 2013

Peniaga cedera diserang pencuri


2013/12/30
Jerteh: Seorang peniaga kedai makan cedera di perut selepas ditembak perompak yang menyamun kedai telefon dan alat komunikasi di Jalan Seberang Kastam di sini, Sabtu lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K Manoharan, berkata mangsa berusia 29 tahun itu berada di kedainya yang terletak bersebelahan pada jam 2.55 petang itu.


Beliau berkata, mangsa menyedari berlaku rompakan di kedai bersebelahan dan cuba menghalang dua suspek terbabit daripada melarikan diri.

Bagaimanapun katanya, seorang daripada penjenayah terbabit mengacukan pistol ke arah mangsa dan melepaskan satu das tembakan.

“Mangsa bernasib baik kerana hanya mengalami kecederaan kecil di perut dan mendapatkan rawatan di Hospital Besut, sebelum membuat laporan di Balai Polis Kuala Besut pada hari sama,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Suspek naik motosikal

Manoharan berkata, pemilik kedai telefon terbabit mendakwa didatangi dua suspek yang menaiki motosikal tidak mempunyai nombor pendaftaran dan diletak di depan kedainya.
Katanya, suspek meluru masuk ke kedai yang dilengkapi kamera tertutup (CCTV) itu dan mengarahkan seorang pekerja wanita memasukkan semua telefon yang dipamerkan di rak kaca ke dalam beg plastik berwarna hijau yang dibawa bersama.

“Kita kini giat mengesan identiti mereka manakala siasatan kes dibuat mengikut Seksyen 3 Akta Senjata Api 1971,” katanya.

No comments:

Post a Comment