Search This Blog

Monday, December 30, 2013

Mohon maaf pada semua rakan


Padang Terap: “Sejak seminggu lalu, arwah (Muhammad Syahid Salim, 21), meminta maaf dengan semua rakannya menerusi laman sosial WeChat, malah dia lebih banyak mendiamkan diri berbanding perwatakan periangnya dan suka berbual.

“Tak sangka pula ia petanda dia akan pergi meninggalkan kami untuk selama-lamanya dan tidak sempat menjamah makanan yang bertaburan di atas jalan selepas dibeli di pasar malam kerana terbabit dalam kemalangan, malam tadi (kelmarin),” kata Rusna Jusoh.


Rusna, 60, berkata, Muhammad Syahid keluar dari rumah di Kampung Nai Teh, di sini, bersama rakan baiknya, Mohd Akbar Sanusi, 18, ke pasar malam di Kampung Bukit Nyamuk pada jam 7 malam untuk membeli bihun sup yang menjadi makanan kegemarannya setiap minggu.Katanya, dia terkejut sebaik menerima panggilan daripada anak saudaranya, Amir Md Rejab, 30-an, yang memaklumkan arwah terbabit dalam kemalangan bersama dua rakannya di Kilometer 8, Jalan Kuala Nerang-Jitra, di sini, tetapi tidak dimaklumkan mengenai keadaan mereka.


“Ketika itu, saya rasa tidak sedap hati memikirkan keadaannya (Muhammad Syahid) lalu terus ke tempat kejadian untuk melihat apa yang berlaku dengan harapan keadaan tidak teruk,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/12/30

No comments:

Post a Comment