Search This Blog

Monday, December 30, 2013

Meninggal lepas main paintball


2013/12/30
Ipoh: Seorang lelaki meninggal dunia akibat serangan jantung selepas menyertai pertandingan paintball di Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Padang Polo di sini, tengah hari semalam.

Dalam kejadian 1 tengah hari itu, Ghazali Nazrul Zulkafli, 33, sedang berehat sebelum makan tengah hari selepas menyertai pertandingan Pesta Paintball Perak 2013 apabila dia mengadu sakit dada dan muntah, sebelum tiba-tiba rebah.


Berikutan itu, mangsa diberi bantuan kecemasan oleh anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) sebelum dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk rawatan, namun gagal diselamatkan dan disahkan meninggal dunia akibat serangan jantung kira-kira sejam kemudian.

Rakan sepasukan mangsa, Mohd Zulhusni Mohd Mokhtar, 27, berkata, ketika kejadian dia bersama Ghazali dari Kampung Datuk Ahmad Said Tambahan, di sini, dan beberapa rakan sedang berehat makan tengah hari selepas tamat permainan pada sesi pagi.

"Kami tidak menyangka arwah meninggal dunia kerana dia seorang yang aktif dalam sukan dan sudah lama bersamanya menyertai pelbagai pertandingan sukan seperti futsal dan bola sepak selain paintball,” katanya.

Beliau berkata, arwah meninggalkan isteri dan dua anak perempuan berusia dua dan setahun manakala jenazahnya yang dituntut keluarga selepas bedah siasat selesai, dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Gurap di sini, petang semalam.

No comments:

Post a Comment