Search This Blog

Sunday, December 29, 2013

Maut ketika cari rezeki


Melaka: Hasrat murni seorang lelaki warga emas mencari rezeki berakhir pilu apabila dia ditemui mati ketika berehat selepas memandu lori membawa muatan sayur di Taman Seri Krubong di sini, semalam.

Kematian Yong Loi Chai, 56, itu disedari rakannya Lim Ah Kiau, 62 yang juga kelindan lori berkenaan, kira-kira jam 9.45 pagi, selepas pelik mendapati mangsa masih tidak keluar dari lori berkenaan ketika mereka berhenti untuk bersarapan.


Menurut Lim, mereka dalam perjalanan dari Thailand menuju ke Johor untuk menghantar barang runcit sejak malam kelmarin. “Saya memandu dari Bukit Mertajam, Pulau Pinang hingga ke Kuala Lumpur sebelum dia (Loi Chai) menggantikan saya memandu hingga ke Melaka kira-kira jam 9 pagi tadi (semalam) “Kami berhenti di sebuah restoran di Krubong untuk makan dan saya keluar dari lori melihat dia seperti mengemas barang di bahagian tempat pemandu. “Selepas habis makan, saya berasa pelik melihat dia masih tidak keluar dari lori yang dipandunya,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Beliau berkata, bagi mendapatkan kepastian, dia pergi ke lori dan melihat mangsa seolah-olah tidur dengan keadaan kepala pada stereng.


“Saya berkali-kali mengejutkannya, namun dia hanya kaku dan tidak sedarkan diri. Panik melihat keadaan itu, saya segera menghubungi klinik berdekatan dan paramedik mengesahkan dia sudah meninggal dunia,” katanya.Artikel ini disiarkan pada : 2013/12/29

No comments:

Post a Comment