Search This Blog

Sunday, December 22, 2013

Disedut ombak

Laporan dan Foto KHAIRUL HAMIZY RAMLEE
Marang: “Ombak terlalu besar dan tidak sampai lima minit saya ditarik sejauh 100 meter,” kata Mohamad Zulhilmi Zakaria, 17, menceritakan detik cemas apabila dia bersama empat ahli keluarga nyaris lemas di Pantai Rusila, di sini, semalam.
Zulhilmi yang berasal dari Klang, Selangor, berkata dalam kejadian jam 2.30 petang itu, dia bersama dua kakaknya, Siti Nadia Zakaria, 26, dan Siti Natasha Zakaria, 23, mandi bersama sambil diperhatikan ahli keluarga lain.
Menurutnya, ketika bermain ombak, dia dan dua kakaknya itu tidak menyedari ditarik ombak sehingga berada semakin jauh dari persisir pantai.

Katanya, kedalaman air pantai berkenaan menyebabkan ketiga-tiga mereka hilang kawalan dan tidak mampu berenang melawan ombak besar.
Foto
HAIRY (kanan) melihat keadaan bapa tirinya yang masih lemah.

“Kami terpaksa menjerit meminta bantuan daripada ahli keluarga yang berada di tepi pantai. Abang ipar, (Hairy Abd Razak, 24) kemudian segera berenang menyelamatkan dua kakak yang hampir lemas itu dan membawa mereka ke tepi pantai sebelum berenang sekali lagi untuk menyelamatkan saya.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/12/22

No comments:

Post a Comment