Search This Blog

Tuesday, December 17, 2013

‘Aku mahu suami kau’


Oleh Fatin Syafiqa Abd Manap
Sabak Bernam: “Aku mahukan suami kau...aku akan hancurkan rumah tangga kau, aku sayang suami kau, aku tidak mahu lihat kau bahagia,” itulah kata-kata yang sering dilaungkan seorang wanita apabila dia meracau dipercayai angkara sihir individu yang mahu merampas suaminya.

Ketika ditemui di rumahnya di sebuah taman perumahan di Sungai Besar, dekat sini, wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Imah 52, berkata, dia mula mengalami gangguan berkenaan sejak April lalu sekali gus menyebabkan hubungan dengan suami yang berusia 55 tahun juga semakin renggang.

“Hingga kini, dalam seminggu, sekurang-kurangnya dua kali saya akan diganggu dan apabila diganggu, saya tidak sedarkan diri serta meracau sambil menjerit seperti orang tidak siuman dan sebaik tersedar hanya lihat anak serta jiran berada di sekeliling saya dan menenangkan saya,” katanya.

Katanya, suaminya yang berkhidmat sebagai penasihat di sebuah pusat pemulihan dadah di Kuala Lumpur juga mula menunjukkan perubahan sejak September tahun lalu apabila jarang pulang ke rumah dan sering gagal untuk dihubungi.

“Sudah 10 tahun kami berkahwin.

No comments:

Post a Comment